Bli en bättre pokerspelare med hold ém skolan
Missa inte dessa fantastiska starterbjudanden!

Regler och villkor tillämnpas, spela ansvarsfullt. 18+

Unibet ger $100-pokerbonus till alla nya kunder!

Spela Poker hos Unibet och få €1000 i välkomstbonus!

Betway ger 500% upp till $5000

»» Fler erbjudanden här.

Läs om Unibet bonus
Läs här om Unibet bonus eller den här artikel om Betway bonus.

Den här sidan som listar pokerbonusar skriver också om Unibet bonus.


·Hold em skolan
·Blandade ämnen
·Cashgame
·Money management
·Online poker
·Pokerböcker
·Pokererbjudande
·Pokerturneringar
·Spelmonopol
·Strategi
·Texas holdém reglerStrategi

Här hittar du alla artiklar som handlar om strategi för Texas Hold´em.


Skillnader mellan fixed-limit
och no-limit holdem

Texas Holdem är ett spel med många ansikten.

Du kan spela turneringar eller cash games, fixed-, no- eller pot-limit; och även om alltid får två hålkort och ska förhålla dig till fem gemensamma kort på bordet ska du ha skilda förhållningssätt till de olika spelvarianterna. Det som är ett bra poker-strategiskt förhållningssätt i no-limit behöver inte vara det i fixed och vice versa. Vi ska nu titta på skillnader mellan dessa spelformer.

Läs mer: Skillnader mellan fixed-limit och no-limit holdem

Konsten att läsa spelare i live- och online poker


Översatt med tillstånd av:
PokerRoomsOnline.com - Online Poker Room Reviews

Tells inte det viktigaste

Poker är ett spel som handlar om ofullständig information. Du ska med alla medel försöka samla på dig så mycket som möjligt om dina motståndare. Detta använder du sedan när du tar dina beslut, och förhoppningsvis vet du mer om de du spelar mot än de vet om dig och kan därigenom vinna.

Läs mer: Konsten att läsa spelare i live- och online poker


Heads up no-limit holdem

No-limit Texas holdem är inget lätt spel och heads up-spel är definitivt inget att rekommendera för nybörjaren. Förmodligen är den som ens funderar på att spela heads-up online poker redan en ganska erfaren pokerspelare.

Behärskar man däremot spelet kan det vara en både kul och lönsam erfarenhet att spela mot en ensam motståndare.

Heads up och money management

Alla pokervarianter kan vara både riktigt roliga, lönsamma och extremt frustrerande och heads-up no-limit holdem är definitivt inget undantag. Eftersom du både kommer att spela fler händer och bluffa oftare för att inte bli överkörd av motståndaren blir svängningarna ännu större än i ett vanligt cashgame med 5-10 deltagare.

Läs mer: Heads up no-limit holdem


Grundläggande Sit & Go strategi

Det huvudsakliga målet i en pokerturnering är överlevnad – att vara kvar i spelet till slutet och sedan skaffa sig en så bra placering som möjligt.

Anpassa spelet

Det låter givetvis uppenbart men det är ett faktum som förbises av många spelare på de lägre nivåerna.

Många spelar samma poker i en sit & go som de skulle göra i ett cashgame, vilket inte är optimalt även om strategin är utmärkt i sig. I pokerturneringar är det viktigaste av allt att inte åka ut och därför måste man anpassa spelet efter ett flertal faktorer. Mörkarnas storlek för tillfället och motståndarnas stackstorlekar är ett par exempel.

Läs mer: Grundläggande Sit & Go strategi


Fördelar med en aggressiv spelstil

Det anses generellt idag att en agressiv spelstil är mer vinstgivande än en passiv spelstil. Men att vara aggressiv är inte bara guld och gröna skogar, precis som med alla andra spelstilar finns det för och nackdelar och det är viktigt att veta om dessa.

Fördelarna

En fördel med en aggressiv spelstil är att du själv inte är så beroende med att ha bra händer utan att ditt vapen är istället att utnyttja situationer där du tror att motståndarna inte har så bra och driva ut dem ur potterna. Detta åstadkommer du genom att höja både före floppen och genom att satsa tungt efter flopparna, s k "continuation bets".

Läs mer: Fördelar med en aggressiv spelstil


Positionens betydelse i Texas holdem

Det första en pokerpelare lär sig brukar vara att värdera starthänderna. För att bli framgångsrik på poker krävs det att skilja en bra starthand från en dålig, och det är inte speciellt svårt att göra.

Det säger sig självt att AK är snäppet bättre än AQ och att JJ är bättre än TT. Olika händer skall hanteras på olika sätt. Men just vad man har för starthand är långt ifrån det enda som avgör hur handen ska spelas.

Läs mer: Positionen betydelse i Texas Holdem


Grundläggande no limit
Texas holdém strategi

No limit hold’em är den populäraste pokerformen. Mycket tack vare alla tv sända pokershower och för att strukturen i världsmästerskapen i poker är just no limit hold’em.

Men att kunna reglerna och spela bra poker är inte samma sak. Därför kan det vara bra att lära sig några grundläggande strategier. Nedan följer några enkla koncept.

Läs mer: Grundläggande no limit Texas holdém strategi


Spela shorthanded Texas hold’em

Normalt sett så består ett Texas holdem spel av nio eller tio spelare men det finns ofta situationer, t ex innan alla spelare har kommit, eller sent på natten då spelare droppar av, då man får spela på färre.

För övrigt har det på senare år blivit populärt, speciellt på Internet, att spela på bord där det max tillåts fem eller sex spelare, s k shorthanded bord. När du spelar shorthanded bör du vara beredd på att fler händer kommer att spelas då du får mörkarna oftare än om man spelar vid fulla bord.

Läs mer: Spela shorthanded Texas hold’em


Hur man spelar överpar i Texas holdem

Att få ett högt pocketpar i Texas holdem brukar oftast innebära en förtjänst.

Men det gäller att floppen är rätt så att det inte kommer några kort på floppen som kan ge opponenterna ett högre par, och desto fler kort på floppen som är högre än ens pocketpar, desto högre risk att man är slagen.

Läs mer: Hur man spelar överpar i Texas Hold’emPublicera artikel · Om holdemskolan.se · Sitemap · Pokerbonus

Den här webbplatsen innehåller annonser och affiliatelänkar.