Bli en bättre pokerspelare med hold ém skolan
Missa inte dessa fantastiska starterbjudanden!

Regler och villkor tillämnpas, spela ansvarsfullt. 18+

Unibet ger $100-pokerbonus till alla nya kunder!

Spela Poker hos Unibet och få €1000 i välkomstbonus!

Betway ger 500% upp till $5000

»» Fler erbjudanden här.

Läs om Unibet bonus
Läs här om Unibet bonus eller den här artikel om Betway bonus.

Den här sidan som listar pokerbonusar skriver också om Unibet bonus.


·Hold em skolan
·Blandade ämnen
·Cashgame
·Money management
·Online poker
·Pokerböcker
·Pokererbjudande
·Pokerturneringar
·Spelmonopol
·Strategi
·Texas holdém regler


Varför det är bättre att spela
cashgame än turneringar

Som pokerspelare kan det vara bra att ställa sig frågan om man bör satsa på turneringar eller på cash game.


Självklart kan man spela både och men att specialisera sig har sina fördelar, åtminstone medans man är i en läroperiod. Om du tänker bli en proffesionell pokerspelare kan det vara bra att veta vilken typ av poker som passar en bäst.

Nedan följer några punkter som visar fördelarna med cash game.

Bra spel premieras snabbare i cashgame

Det krävs mer tur för att vinna stora summor i turneringar än i cash game. T ex, i en stor turnering med över 1000 deltagare kan man spela bra i många timmar och vinna flera 50/50 situationer (t ex AK mot ett lågt par) bara för att åka ut precis innan pengarna eller när prissummorna är låga och då har man lagt ned mycket tid för praktiskt taget inga pengar alls.

Om du däremot hade spelat väl och vunnit många 50/50 situationer i ett cashgame skulle du förmodligen ha gjort dig en mycket stor hacka. Betänk också att det endast är ca 10% av spelarna som får prispengar i större turneringar. Och även om du skulle råka hamna bland de 10 % så måste man ta sig in i den översta klicken för att verkligen tjäna några pengar att tala om.

Konceptet pottodds är mer gångbart i cashgame

Många gånger kommer du att befinna sig i situationer där du måste bestämma sig för om det är värt att fortsätta med en draghand. Exempel på sådana situationer är t ex när motståndaren satsar och man sitter med ett färgdrag.

Då är det bra att veta om man har de rätta pottoddsen. I cash game är det meningsfullt att använda sig av pottodds för om man betalar och missar draget så kan man alltid köpa in mer marker för att kunna maximera sina vinster. Men i turneringar så kan du inte tänka på samma sätt då varje turnering spelas för sig och om man missar draget så kan man inte köpa in mer marker och därmed så kan det kosta mer än det smakar, även om man har de rätta oddsen för att dra.

Börja på låga nivåer

Vad gäller valet om man passar för det ena eller det andra så är det svårt att avgöra utan erfarenhet och därmed blir rådet att man måste pröva på att spela både cash game och turneringar. Tänk bara på att göra det på låga nivåer innan man har tillräcklig kunskap så att man inte betalar för mycket för erfarenheterna.

Fler artiklar om cashgame
· Varför det är bättre att spela cash game än turneringar
· Kontrollera pottens storlek i no limit Texas hold'em
Publicera artikel · Om holdemskolan.se · Sitemap · Pokerbonus

Den här webbplatsen innehåller annonser och affiliatelänkar.