Bli en bättre pokerspelare med hold ém skolan
Missa inte dessa fantastiska starterbjudanden!

Regler och villkor tillämnpas, spela ansvarsfullt. 18+

Unibet ger $100-pokerbonus till alla nya kunder!

Spela Poker hos Unibet och få €1000 i välkomstbonus!

Betway ger 500% upp till $5000

»» Fler erbjudanden här.

Läs om Unibet bonus
Läs här om Unibet bonus eller den här artikel om Betway bonus.

Den här sidan som listar pokerbonusar skriver också om Unibet bonus.


·Hold em skolan
·Blandade ämnen
·Cashgame
·Money management
·Online poker
·Pokerböcker
·Pokererbjudande
·Pokerturneringar
·Spelmonopol
·Strategi
·Texas holdém regler


Kontrollera pottens storlek
i no limit Texas hold'em

När man spelar no limit Texas holdem är det viktigt att kunna kontrollera pottens storlek för att skaffa sig fördelar gentemot ens opponenter.

Detta oavsett om du spelar poker online eller live. I den här artikeln får du lära dig varför det är viktigt att kontrollera pottens storlek.


Stora Potter

Ett sätt att utnyttja premium händer mot enskilda motståndare i spel om kontanter är genom att satsa ordentligt före floppen och på så vis bygga upp en stor pott så att det blir svårt för opponenten att lägga sig på senare rundor. Till exempel, du spelar headsup och mörkarna är 50-100 och ni har 2000 kr vardera att spela för.

Du har par i ess och du höjer till 500 kr och får syn, vilket borde innebära at även din motståndare har någon slags bra hand. Detta vill du utnyttja så på floppen betar du bara 250 vilket innebär att din motståndare får 5:1 i odds för att syna, då potten nu är på 1250.

Det blir svårt för honom att lägga sig eftersom han får så bra odds och borde alltså syna med tanke på att han synade en så pass stor höjning före flopp. Genom att sen beta lite mer för varje runda bör du få av honom ännu mer pengar.

Hade däremot potten varit betydligt mindre kanske han hade lagt sig om han t ex endast hade två överkort till floppen. Men om potten är stor så bör han fortsätta syna även om han bara har två överkort.

Mot draghänder

Om du sitter med en hand som du tror leder på floppen men kan bli utdragen på senare rundor av t ex draghänder bör du satsa rejält, gärna lika mycket eller lite mer än pottens storlek för att inte draghänderna ska få odds att syna. Om du ändå får syn så har de åtminstone betalat dyrt för möjligheten att dra ut dig.

Små potter

Om du har en hand som du inte är så säker på om du leder med så vill du ofta hålla ned pottens storlek för att på så vis minska svingarna i spelet. Detta kan du göra före floppen genom att antingen bara syna om du sitter i sen position eller själv lägga in en liten höjning i tidig position för att skrämma andra från att höja.

Om du själv sitter med en draghand är det ofta bäst att hålla ned pottens storlek tills du vet om draget går in eller inte. Du vill alltså dra så billigt som möjligt. Detta är inte alldeles enkelt att åstadkomma men ett sätt är faktiskt att höja lite grann, eller själv satsa om ingen annan gjort det på floppen, om du sitter i sen position.

På så vis kanske ingen annan vågar satsa på turn och du får se både turn och river gratis tack vare den, i jämförelse med vad det skulle ha kostat, låga insatsen.

Fler artiklar om cashgame
· Varför det är bättre att spela cash game än turneringar
· Kontrollera pottens storlek i no limit Texas hold'em
Publicera artikel · Om holdemskolan.se · Sitemap · Pokerbonus

Den här webbplatsen innehåller annonser och affiliatelänkar.