Bli en bättre pokerspelare med hold ém skolan
Missa inte dessa fantastiska starterbjudanden!

Regler och villkor tillämnpas, spela ansvarsfullt. 18+

Unibet ger $100-pokerbonus till alla nya kunder!

Spela Poker hos Unibet och få €1000 i välkomstbonus!

Betway ger 500% upp till $5000

»» Fler erbjudanden här.

Läs om Unibet bonus
Läs här om Unibet bonus eller den här artikel om Betway bonus.

Den här sidan som listar pokerbonusar skriver också om Unibet bonus.


·Hold em skolan
·Blandade ämnen
·Cashgame
·Money management
·Online poker
·Pokerböcker
·Pokererbjudande
·Pokerturneringar
·Spelmonopol
·Strategi
·Texas holdém regler


© Copyright, 2007. Den här artiklen är skriven av Fredrik Mattsson på Ferdi Poker Blog och publiceras på holdemskolan.se med Fredrik Mattssons tillstånd - artikeln finns även publicerad i sin helhet här: Hundar, tilt och turnering.


Hundar, tilt och turnering

Helgen är över, och en ny vecka är igång! När man spelar alldeles för många timmar per dag har spelet en tendens att bli tråkigt, och tycker man att det är tråkigt, så vinner man knappast några stora pengar.

Jag brukar därför försöka lura mig själv, så gott det går. Lura mig själv att det ska bli ”ooooerhört intressant” att se vad den där personen hade på hand. Men kanske gör variationen, med mer turneringar och andra former än limit, att man håller sig skärpt.

Det är ett knepigt läge, vill man inte ha någon chef - så måste man istället ha lite disciplin - och försöka vikariera som sin egen chef. Är man uttråkad och spelar på rutin, så kan du spela hur tokigt du vill, ingen kommer att knacka dig på axeln och säga åt dig att du måste ta ledigt några dagar för att du spelar som en kratta. Och ingen bjuder på tårta när du ökat inkomsterna.

Självinsikt

Som pokerspelare så måste du tyvärr hålla koll på det där själv. Och självinsikt är ju inte alltid det lättaste. Man kan skaffa sig substitut för chefen, om man har lite svårt att hålla disciplinen. Att ha en sambo är ett alternativ, dom brukar kunna säga några ärlighetens ord, om det ser ut att gå utför. Men det krävs en del av en sambo att orka bo med en pokerspelare - och tvärtom - så vi kanske måste ha fler alternativ.

Vad sägs om att ge grannen en slant för att se till att du äter som du ska, och som kräver en rapport i veckan på hur mycket pengar du spelat in, där du också måste stå till svars för dina största förlusthänder, och förklara vad i hela friden du tänkte.

Man kan kanske träna sin hund att skälla okontrollerat så fort man synar för mycket, och kanske träna honom att lukta sig till tilt? Så fort han känner att du börjar tilta, så drar han igång brandlarmet? För riktigt svåra fall av tilt, kanske attack är bästa försvar? Hunden flyger på dig med raseri i blicken, och du lär inte förlora mer pengar - den kvällen. Tycker du att en hund är för krävande, så kan man säkert lära en hamster att dra ur en propp i elskåpet - så fort den ser uppgivenheten breda ut sig his dig - och gömma den tills vidare.

Skön turneringsvinst

För att återgå till verkligheten, så var meningen att jag skulle till casinot den här helgen - men så blev det inte. Det blev nätpoker istället. En glad nyhet är att jag för en gångs skull lyckats vinna en turnering, vilket mitt självförtroende behövde. Finalhanden begriper jag knappt själv, men den blev såhär:

Jag har 774500$ mot hans 398 000$, och jag har pressat och snott ganska mycket potter de senaste händerna. Blinds 8000$/16000$

Min hand är T8, ingen höjdare, men inte så tokig heads up, när han har underläge i antal marker - och jag har knappen.

Han har betalat 16 000$ i blind och jag höjer till 32 000$. Han höjer till 56 000$. Och jag synar. Floppen är A54, och jag tänker lägga mig om han betar. Han checkar, konstigt nog, och jag checkar glatt. Potten är på 112 000$

Turn: 6, vilket nu ger mig hålstege. Men jag tänker ändå lägga mig om han betar, stor risk att han har ett ess med den där höjningen före floppen. Men, han checkar igen, och jag med. Är det gratis att dra på en hålstege, så lär man göra det.

River 7, och jag har fått in en mirakelstege med mina T8. Rättare sagt, han har bjudit på en mirakelstege.

Nu blir det fart, han betar 100 000$ och jag går såklart all in med “den digitala keramiken”. Han synar, och jag får inte veta vad han hade. Men saken är klar, och lyckan är gjord. Det var länge sen jag vann en turnering, och det behövdes verkligen, nu när jag har lovat mig själv att satsa lite mer på turneringar. Vi får se vad dagarna som kommer bjuder på. Lycka med spelandet, så länge!

Fler artiklar om blandade ämnen
· Människa fortfarande bättre än pokerrobot
· Hundar, tilt och turnering
· Krig! Om natten!
· Katastrofer, sannolikhet och briljans
· Proffs, pengar och motstånd
· Hur viktig är turen i poker?
Publicera artikel · Om holdemskolan.se · Sitemap · Pokerbonus

Den här webbplatsen innehåller annonser och affiliatelänkar.